کشت سلول در آزمایشگاه های بالینی

دکتر حسین جاوید
اخرین بروزرسانی 5 اسفند 1402
0 نفر ثبت نام کرده اند

درباره این دوره

کشت سلول در آزمایشگاه های بالینی

کشت سلول در آزمایشگاه های بالینی به فرایند کشت کنترل شده سلول‌های پروکاریوتی یا یوکاریوتی در فلاسک فیلتر دار یا بدون فیلتر و یا پلیت کشت سلول توسط محیط کشت مناسب، گفته می شود.

این اصطلاح بیشتر در مورد کشت سلول‌های جانوران پر سلولی کاربرد دارد. برای کشت سلول‌های جانوری از محیط کشت‌های خاصی استفاده می‌شود. معمولا سلول‌های جانوری را در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد و در تجهیزاتی نظیر انکوباتور‌های CO2 دار کشت می‌دهند.

کشت یاخته های جانوری باید در شرایط کاملا آسپتیک(ضد عفونی) انجام شود چون رشد این سلول‌ها بسیار کند تر از رشد باکتری‌ها و مخمرها است و امکان آلودگی محیط کشت در آن وجود دارد. برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها گاهی از آنتی بیوتیک‌هایی مانند پنیسیلین، استرپتومایسین و یا جنتامایسین استفاده می‌شود.

محیط‌های کشت اختصاصی برای رشد سلول‌های مشخص نیز وجود دارد. مانند محیط کشتی که در آن فقط هپاتوسیت‌ها رشد می‌کنند و یا محیط کشت‌هایی که فقط نورون‌ها که تقسیم نمی‌شوند، می‌توانند زنده بمانند. برای اینکه سلول‌ها در محیط کشت بخوبی تکثیر یابند، لازم است تراکم آن ها در محیط کشت کم باشد.

برای این منظور باید هر چند وقت یکبار، سلول‌ها را به محیط کشت‌های تازه پاساژ داد. در صورتیکه تراکم سلول‌ها بالا رود، بعلت ممانعت تماسی تکثیر سلول‌ها متوقف و سلول‌ها وارد مرحله تمایز می‌شوند که یکی از مراحل کشت سلولی است. یکی از اهداف کشت سلولی مطالعه سلول ها از نظر نحوه رشد، نیازهای غذایی و علل توقف رشد آنهاست که تغییرات هر کدام می تواند بر مورفولوژی این سلول ها که ما در زیر میکروسکوپ مشاهده می کنیم، تاثیر زیادی داشته باشد. بنابراین برای مطالعه چرخه رشد سلولی، توسعه روش های کنترل رشد سلول های سرطانی و تعدیل بیان ژن ها نیاز به کشت این سلول ها در محیط خارج بدن می باشد.

آنچه در این کارگاه آموزش داده میشود:

۱. کاربرد های مطالعات کشت سلول
۲. آشنایی با محیط اتاق کشت سلول
۳. لوازم لازم جهت مطالعات کشت سلول
۴. انواع محیط ها و مواد مکمل
۵. انواع آلودگی
۶. انواع راه حل آلودگی

جهت کسب اطلاع بیشتر میتوانید از طریق لینک زیر با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید:

کلیک کنید

برچسب ها

اساتید دوره

دکتر حسین جاوید

عضو هیئت علمی گروه علوم آزمایشگاهی

0/5
14 دوره
0 دیدگاه
3 دانشجو

اینجانب دکتر حسین جاوید متخصص بیوشیمی بالینی (نظام پزشکی: آ-4777) و استادیار گروه علوم آزمایشگاهی و از سال 1399 در این مرکز مشغول به ارائه خدمت و تربیت دانشجویان علوم آزمایشگاهی هستم.تحصیلات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهدعلاوه ‎بر آموزش دروس تخصصی آزمایشگاهی علاقه زیادی به پژوهش در موضوعات مربوط به رشته خودم خصوصا مباحث سرطان، اعصاب، نانوتکنولوژی و سلول های بنیادی دارم. با توجه به سابقه کاری در بخش‎های مختلف آزمایشگاه تشخیص طبی و آزمایشگاه های تخصصی پژوهشی سعی می‎کنم تا علاوه بر بالابردن سطح تئوری دانشجویان آن‎ها را در زمینه مهارت های عملی نیز پرورش داده و تلاش می کنم مهارت‎هایی را به دانشجویان انتقال دهم که در عرصه کاری و تحقیقاتی آن‎ها مفید واقع شوند. دروسی که در این مرکز برای دانشجویان تدریس می‎کنم عبارتست از: شیمی عمومی و آزمایشگاه، بیوشیمی عمومی و آزمایشگاه، بیوشیمی پزشکی ½ و آزمایشگاه، هرمون شناسی و آزمایشگاه، مقدمات آزمایشگاه، اداره امور کارورزی در عرصه ½ و سمینار دانشجویان علوم آزمایشگاهی.

علایق پژوهشی:
سرطان
علوم اعصاب و تاکی کینین ها
نانوتکنولوژی
سلول های بنیادی

جوایز و افتخارات

استاد برتر فعالیت های پژوهشی و فناورانه مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان

استاد برتر نظم و انضباط اداری مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان

توانایی تدریس و طرح درس و همچنین توانایی استفاده ی بجا و مناسب از ابزار های الکترونیک در سامانه ی سام دانشگاه علوم پزشکی وارستگان موجود می باشد.

مقطع تحصیلی دوره ی کارشناسی ارشد اینجانب در دانشگاه علوم پزشکی مشهد (کیفیت برخوردار) می باشد.

مقطع تحصیلی دوره ی دکتری تخصصی اینجانب در دانشگاه علوم پزشکی مشهد (کیفیت برخوردار) می باشد.

مهارت های فنی و بالینی اینجانب در صورت لزوم می تواند در فرمت گواهی از پاتولوژیست مربوطه، تقدیم حضور گردد.

مشاهده بیشتر

یک نظر بنویسید

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • نویسنده
  • قسمت
  • زبان
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه