کارگاه آفلاین انتشار مقاله در ژورنال های علمی
درباره این دوره
انتشار مقاله در ژورنال های علمی
اغلب پژوهشگران نتایج کار علمی خود رایه صورت مقاله در یک مجله منتشر میکنند.انتشار مقاله در یک مجله خوب و معتبر یکی از مهم ترین مراحل فعالیت های پژوهشی است که می تواند در رزومه علمی و کاری نقش مهمی ایفا کند.
ژورنالهای علمی مختلف با مختصات حرفهای گوناگونی برای هر رشته و زمینه علمی وجود دارند که نگارش اثر برای آنها باید توأم با رعایت اصولی خاص باشد. مزایا و اهمیت نگارش و چاپ مقاله شامل موارد زیر است.
-
- داشتن مقاله چاپ شده معتبر در دوران ارشد برای پذیرش در مقطع دکترا
- دانشجویان مقطع دکتری برای دفاع از تِز خود نیاز به پذیرش یک مقاله علمی-پژوهشی دارند؛
- اعضای هیأت علمی دانشگاهها با داشتن مقالات علمی پژوهشی منتشر شده در نشریات داخلی، امکان ارتقا درجه پیدا میکنند؛
- داشتن مقالات علمی معتبر در استخدام متقاضیان برای هیأت علمی نقش مهمی دارد؛
- چاپ مقالات علمی پژوهشی معتبر، نگارنده را در دستهبندی نخبگان قرار میدهد و نخبگان از خدماتی مانند دریافت وامهای دانشبنیان و معافیت سربازی و… بهرهمند میشوند؛
- دانشگاههای خارجی برای پذیرش افراد به رزومه آنها و مقالات معتبری که به چاپ رساندهاند هم دقت زیادی دارند؛
- برای پذیرش در مصاحبه دکتری و قبولی در این مقطع، مقالات علمی میتوانند نظر هیأت داوران اساتید را نسبت به دانشجو مثبت کنند و برای او امتیازی در فرایند پذیرش محسوب شوند؛
- با وجود ارائه نتایج پژوهشهای خود در نشریات معتبر و بینالمللی، امکان جذب سرمایهگذار و استخدام در شرکتهای بزرگ به وجود میآید؛
- و… .
مهمترین عناوین این دوره:
- انتخاب یک ژورنال برای انتشار: در این بخش معیارهای انتخاب یک ژورنال از جمله Frequency، Scope و Country of Publication بیان می شود تا بتوان ژورنالی که بیشترین تناسب را با مقاله دارد انتخاب کرد.
- دسته بندی ژورنال ها از دیدگاه های مختلف
- دسته بندی ژورنال ها از دیدگاه Cost: بر این اساس ژورنال ها به دو دسته طبقه بندی می شوند. دسته اول ژورنال های Open access هستند یعنی ژورنال هایی که برای انتشار مقاله در آن ها باید هزینه بپردازیم. در عوض مقاله ما به طور رایگان در اختیار خوانندگان قرار می گیرد. و امکان سایتیشن یا ارجاع به آن بالا می رود. دسته دوم ژورنال های Non open access هستند. یعنی ژورنال هایی که برای انتشار مقاله در آن ها نیاز به پرداخت هزینه ای نیست اما اگر محققی بخواهد به متن کامل (Full text) مقاله دسترسی پیدا کند باید هزینه پرداخت کند. با این کار شانس سایتیشن یا ارجاع به مقاله کاهش می یابد.
- دسته بندی ژورنال ها از دیدگاه Credit: بر این اساس ژورنال ها به دو دسته طبقه بندی می شوند. دسته اول ژورنال های Peer review هستند یعنی ژورنال هایی که داوری همتا دارند. در این ژورنال ها که اعتبار به مراتب بالاتری دارند ابتدا editor ژورنال بررسی اولیه بر روی مقاله را انجام داده و در صورتی که مقاله با scope ژورنال تطابق داشت و اصول نگارشی را رعایت کرده بود برای داوران ارسال می گردد. دسته دوم ژورنال های Non peer review هستند یعنی ژورنال هایی که داوری همتا ندارند. در این ژورنال ها فقط editor ژورنال بررسی اولیه بر روی مقاله را انجام داده و داوری خاصی روی مقاله انجام نمی گیرد، به همین دلیل این دسته از ژورنال ها اعتبار کمتری دارند.
دسته بندی ژورنال ها از دیدگاه Indexing:
- این دسته بندی عبارتند از :
- JCR
- ISI Listed
- Medline, PubMed
- Scopus
- EMBASE
- ISC
- بیان مراحل Submission مقاله به ژورنال منتخب: در این بخش یک مقاله به صورت آنلاین برای یک ژورنال معتبر ارسال می شود و شما با تمام مراحل Submit مقاله آشنا خواهید شد.
- آشنایی با پلاجیاریسم و اخلاق در انتشار: در این بخش نکات مربوط به اخلاق در انتشار مطرح می گردد که عدم رعایت آن ها باعث می شود لطمات جبران ناپذیری به وجهه علمی و پژوهشی یک محقق وارد شود.
جهت کسب اطلاع بیشتر میتوانید از طریق لینک زیر با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید:
اساتید دوره
دکتر محمدرضا مظاهری
دکتر محمدرضا مظاهری استادیار و مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان و مسئول برگزاری ژورنال کلاب های گروه هستم.
تحصیلات دانشگاهی من به ترتیب عبارتند از :
کارشناسی: مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار
کارشناسی ارشد: مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار
دکتری تخصصی: انفورماتیک پزشکی