آموزش سالمندیاری آری یا نه؟

آموزش سالمندیاری آری یا نه؟

2
نکات ویدئویی

آموزش سالمندیاری آری یا نه؟

لزوم یادگیری سالمندیاری

لزوم یادگیری سالمندیاری

شمار سالخوردگان ایران در سال 1420 به بیش از 26 میلیون و نسبت آن به کل جمعیت به حدود 23 درصد خواهد رسید .سالمندی فرایندی است که متوقف نمی شود و تنها با داشتن زندگی سالم و مراقبتهای بهداشتی می توان این دوران را به دورانی مطلوب و لذت بخش و توام با سلامتی تبدیل کرد.

در دوره سالمندی شخص ممکن است به دلیل محدودیتهای مربوط به تغییرات پیری برای برآورده کردن نیازهای اساسی به کمک دیگران نیاز داشته باشد . سلامت سالمندان یکی از مسائل و مشکلات بهداشتی در اکثر جوامع است و مقابله با این مشکلات نیازمند سیاستگزاری و برنامه ریزی ها ی دقیق و صحیح می باشد

مراقبین سالمند در منزل نیز باید به سالمند کمک کنند تا بتواند در محیطی امن به فعالیت‌های روزانه خود بپردازد، در بین بسیاری از سالمندان و اطرافیان باور غلطی وجود دارد مبنی بر اینکه برای حفظ احترام سالمند باید مراقبین امور مربوط به سالمند را کاملاً به عهده بگیرند. سالمندان در حالی که در منزل زندگی می‌کنند باید حداکثر تلاش خود را جهت حفظ استقلال در انجام فعالیت‌های روزمره زندگی به کار گیرند. دستیابی به سالمندی موفق یا سالمندی سالم با حفظ حداکثر سطح استقلال و توانایی انجام امور روزمره زندگی به دست خواهد آمد و موجی افزایش سطح کیفیت زندگی در سالمند خواهد شد.

امروزه هر فردی ممکن است درگیرمشکلات سالمند در منزل باشد یا کسی را در خانواده ای خود داشته باشد که نیاز به پرستاری در منزل  بوده و خانواده به خاطر بالا بودن هزینه های درمانی در بیمارستان، ترجیح می دهد که در خانه از وی مراقبت کند. انجام خدمات پرستاری در منزل از بیمار و مراقبت سالمند در منزل از فردی که به تنهایی نمی تواند کارهای شخصی خود را انجام دهد، برای همه افراد مقدور نیست. مراکز مراقبت در منزل و پرستاری در منزل بسیاری پدید آمده است که می تواند به خانواده ها در این موارد کمک کند.

مراقبت وپرستار سالمند یا بیمار درمنزل چند دهه است که به دلیل بالا رفتن بهداشت و زیاد شدن عمر گریبان گیر خانواده ها شده .

فرهنگ ، احترام به سالمندان ، عقاید دینی ، بالا رفتن توان مالی دلایلی است که باعث شده درخواست مراقبت یا پرستاری از سالمند در منزل درخواست زیادتری نسبت به دهه قبل داشته باشد . هر سالمندی دارای رژیم غذایی خاصی است. پرستار سالمند باید طبق رژیم غذایی که سالمند دارد غذا آماده کند. مثلا غذاهای چرب موجب چربی خون در سالمندان میشود. همچنین غذای سالمند باید به موقع آماده شود.

بیشتر سالمندان به بیرون رفتن علاقه دارند و در خانه ماندن آنها را کسل میکند. دوست دارند به پارک بروند و از طبیعت آنجا استفاده کنند. پرستار سالمند موظف است سالمند را همراهی کند.  همچنین سالمندان نیازمند دیدن اقوام و خویشاوندان خود هستند و دیدار با دوستانشان تداعی خاطرات خوبی برای آنهاست.  سالمندان به دو گروه تقسیم میشوند؛ سالمندانی که کارهای شخصی خود را انجام میدهند و برای کارهای منزل یا خرید بیرون، به مراقب سالمند احتیاج دارند. گروه دوم کسانی که کارهای شخصی خود را نمیتوانند انجام دهند و به یک پرستار سالمند احتیاج دارند تا در حمام کردن، دستشویی رفتن، لباس پوشیدن کمکشان کنند.

برخی سالمندان نیاز به همدم و هم صحبت دارند و برای همین نیاز به مراقب سالمند دارند. تا به رفع غم و نگرانی های سالمندان بپردازد.  با توجه به افزایش جمعیت سالخوردگان در کشور مراقبت از سالمندان در منزل نیاز جدید جامعه می‌باشد. مراقبت از سالمند در صف گرفتن مجوز به عنوان یک رشته دانشگاهی جدید است

برای تبدیل شدن به یک مراقب حرفه ای سالمند ،یادگیری مهارت های حرفه ای ضرورت دارد .فردی که می خواهد مراقب سالمند حرفه ای شود و در این کار فعالیت نماید در ابتدا باید دوره های فشرده پرستاری از سالمند را باید طی نماید تا در کارش به موفقیت برسد . مراقب هایی که به صورت حرفه ای آموزش دیده اند به خوبی می دانند که به چه صورت باید عمل کنند تا سالمند از ابتلا به بیماری های واگیردار در امان بماند و یا چگونه محیطی را فراهم نمایند تا سالمند در آنجا شاد و خوشحال زندگی کند

باتوجه‌به صنعتی‌شدن جامعه خانواده‌ها به علت مشغله‌های فراوان یا شاغل بودن بیرون از خانه معمولاً نمی‌توانند در انجام فعالیت‌های روزمره به سالمندان کمک کنند و باتوجه‌به ترجیح سالمندان برای سکونت در خانه و داشتن استقلال در نتیجه استفاده از خدماتی تحت عنوان پرستاری یا مراقب سالمند لازم و ضروری است تا خانواده‌ها به‌راحتی بتوانند سالمندان خود را به افراد آموزش‌دیده و خبره بسپارند.

دوره آموزشی تربیت مراقب سالمند در منزل در دانشگاه وارستگان باهدف ارتقای کیفیت زندگی و تأمین سلامت و نگهداری سالمندان در خانواده، تربیت نیروی کارآموزش دیده جهت حفظ و نگهداری فیزیکی و ذهنی سالمندان و ارتقای آگاهی مراقبین در زمینه سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها و خودمراقبتی در سالمندان تدوین شده است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • نویسنده
  • قسمت
  • زبان
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه